Cikkek

Természetes babavárás - a 3+1 leghatékonyabb gyógynövény készítménnyel

2023.04.11 14:14
Természetes babavárás - a 3+1 leghatékonyabb gyógynövény készítménnyel

Tudom, hogy a természetes babavárás nehézségei érzékenyen érintenek téged is, de azt is tudnod kell hogy meglepően sok nő akár már a húszas évei közepén is tapasztalhatja ugyanezt a kihívást a babatervezés során.. A nehezebb teherbeesésednek számos oka lehet, és gyakran több tényező együttesen is hozzájárulhat a vártnál küzdelmesebb természetes fogantatáshoz. Nézzük át közösen hogyan használhatod tudatosan az ayurvéda erejét arra, hogy természetes úton babád lehessen és melyek azok a gátló tényezők, amelyek akadályoznak a célod elérésében.

Az ayurvéda segít a természetes fogantatásban

Az ayurvéda egyszerre segít neked egészséges életmódot élni, a jógával egy komplex mozgásformát és egyben relaxációs technikát elsajátítani valamint a gyógynövények erejét kihasználni. Mindez azért is, hogy minél hamarabb a kezedben tarthasd a babádat!

A természetes babavárás alappillérei

Az egészséges életmód

Az egészre egy folyamatként gondolj. Az életmódod jótékony megváltoztatásával - beleértve a táplálkozásodat és a testmozgásodat is - jelentősen javulni fog egészségedet, ezzel együtt a hormonális egyensúlyodat, amely pedig jótékonyan befolyásolja a teherbeesésedet.

A stressz kezelése

A stressz alapjában rombolja a szervezetet. Hiába vagy még csak a húszas éveid elején, ha a szervezeted állapota már túlhaladta akár a harmincas éveket is. A kiegyensúlyozott élet, a megfelelő mennyiségű alvás és a káros szenvedélyek - a dohányzás, az alkohol és a drogok - elhagyása szintén fontos a természetes babavárás szempontjából mindkettőtök számára.

Az intim együttlét

Ha a természetes babavárás a célotok, a legfontosabb a te termékeny időszakod meghatározása, ezt pedig a méhnyaknyákod vizsgálatával lehet a legpontosabban megállapítani. Ha ez alatt az időszak alatt vagytok együtt a pároddal, az megnöveli a fogantatás esélyét. Erre több módszer is lehetséges:

  1. Rendszeresen vezess menzesz naplót! Ne csak a vérzésed dátumát írd fel, hanem minden nap jegyezd fel a méhnyaknyákod állapotát, a méhszájad állását és nyitottságát is. A peteérés idején (normál ciklus esetén kb. a 14-17. napon) a nyák átlátszóvá, nyúlóssá, sikamlóssá válik (tojásfehérjéhez hasonlít), hogy megkönnyítse a spermiumok haladását a petesejt felé.
  2. Használj ovulációs mikroszkópot! A termékeny időszakod alatt a mikroszkópban a méhnyaknyákodból vett minta teljes felületén szálkás, kristályos, páfrányszerű alakzatok látszódnak. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 3 napon belül fogsz valamikor ovulálni. Innentől ajánlott az együttléteket csúcsra járatni egészen addig, amíg a mikroszkópban a méhnyaknyákod erősen páfrányos képet mutat.
  3. Próbáld ki az LH tesztet! Az LH tesztet - ha átlagos, 28 napos a ciklusod - a ciklusod 8. napjától használd egészen addig, amíg pozitív nem lesz. Ekkor mutatja meg hogy megvan az LH csúcsod. Ilyenkor minden éjjel érdemes együtt lennetek 3 egymást követő éjszakán.

Ez a fajta tudatos koncentráció nem igazán sétagalopp. Naplót vezetni, rendszeresen méregetni a testhődet, tesztelni, de közben kipihentnek és a termékeny időszakodban motiváltnak maradni és persze vezényszóra romantikus hangulatba kerülni, lásd be ehhez minden segítséget meg kell ragadnod, nem csak neked, a párodnak is.

 

 

Az ayurvédikus gyógynövények ereje

Ha már megismerted a tested működését, megérted hogy a pároddal havonta csak pár napotok van a sikeres természetes fogantatáshoz. Ez nem csak fizikailag, de lelkileg és mentálisan is óriási megterhelést jelent.. Hiszen ez alatt a pár nap alatt kell csúcsra járatnotok mindkettőtök szervezetét. Neked növesztened kell egy szuper petesejtet, a párodnak pedig a lehető legtöbb és legjobb minőségű spermiumot. Éppen ezért már három hónappal a fogantatás megkezdése előtt - vagyis már akkor, amikor megfogalmazódott bennetek a babavárás gondolata - javasolt kúraszerűen alkalmazni az Elixír Womanium folyékony gyógynövény és bio gyógygomba kivonatot.

A magas hatóanyag-tartalmú ashwangandha, a bio kínai hernyógomba és a méhpempő folyékony kivonata, adaptogénekkel készíti fel a testedet sikeres a fogantatásra. Tisztán hormonmentes formulája kiválóan segít ellazulni, frissebb és kipihentebb lehetsz még a nehezebb napokon is. Mindhárom összetevő kimagaslóan hatékony az immunrendszered erősítésében, így ellenállóvá válhatsz a betegségekkel szemben. Szabályozzák a vércukor- és koleszterinszintedet, csökkenthetik a magas vérnyomásodat, a PCOS-es hölgyeknek kifejezetten ajánlott. Mindent összevetve komplexen javítják a termékenységedet, ezzel elősegítve a természetes fogantatást.

 

Fontos összetevő, illetve a tested reprodukciós egészégének mutatója a rendszeres menstruációd. Ha PCOS-ed, miómád, vagy endometriózisod van, plusz támogatást kaphatsz az Ashoka + gyógynövény kapszulától. A ayurvédában hagyományosan a menstruációs zavarok - például a fájdalmas és erős menstruáció -, kezelésére alkalmazzák.

 

Nem csak akarnotok kell de a termékeny időszakodban rá is kell hangolódnotok az eseményre. Számodra ilyenkor segítség lehet a Progeszteron natúr testvaj - fitoösztrogénekkel  Ez egy olyan kényelmes, természetes és gyógyszermentes megoldás, mely hozzájárulhat a petefészkedben termelődő progreszteron (sárgatest hormon) optimális szintjének eléréséhez. Javíthatja a hangulatodat és csökkentheti a szorongásodat. Ezt a kulcsfontosságú hatóanyagot barátcserje-, vad yamgyökér és maca kivonatából készítik, amelyet egy vegán, egyedileg fejlesztett, dermatológiailag tesztelt testvajba sűrítettek. Ez a három, magas minőségű hatóanyag egymást erősítve, jótékonyan hatnak a női testi és lelki egyensúly megszerzésére és megőrzésére.

A barátcserje a progeszteron termelés előmozdításával képes szabályozni az ovulációt, így a női menstruációs ciklust is kiegyenlítheti a rendszertelen vagy túl rövid ciklusok esetén. Mivel hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának lényege az agyalapi mirigy serkentése. Kiváló hatással bír a libidó javítására is.

A vad yamgyökér szintén egy természetes ösztrogén, amit a népi gyógyászatban a szervezetre gyakorolt pozitív hatásai miatt használják.

A maca gyökerét hagyományosan a termékenység és a nemi vágy növelésére használják. Energetizáló és állóképesség-növelő hatásairól ismert.

Mivel a fogantatáshoz két fél szükséges, a ráhangolódás sokszor nem csak neked nehéz, de a párod számára is. Ráadásul mozgékony, nagyszámú spermiumok nélkül nem jöhet létre a fogantatás. Könnyítsd meg a párod felkészülését a  Shilaashwa gyógynövény kapszulával, ami egy természetes adaptogénekkel tartalmazó komplex készítmény a teljesítmény és a nemi aktivitás javítására szolgáló stresszoldó Ashwagandhával, és antioxidánsokban gazdag, a libidóért és a prosztata egészségéért felelős Shilajittal.

 

Most már látod, számos olyan gyógynövényt vagy természetes kivonatot talász az ayurvédában, amelyek egyszerre segíthetnek a hormonális egyensúlyodat, az általános fizikai és mentális állapotodat javítani, ezáltal növelni a természetes babavárás esélyét. Ilyen komplex megoldás a Ciklána 3 - hormonmentes babaváró gyógynövény program is.

 

A természetes babavárás kockázati tényezői

Az életkorod

Manapság egyre jobban kitolódik az az életkor, amikorra felkészültnek érezheted magad - mentálisan, érzelmileg és anyagilag is egyaránt - a gyermekvállalásra. Ha már a negyven felé közelítesz, a siker lehetősége  már csak egytizede a húszéves korinak. Szomorú arányok, igaz?

 

Az életmódod

A sokszor éjszakába nyúló - agyilag, érzelmileg és fizikailag is kifacsaró - munkanapok, a mozgáshiány és  kutyafuttában bekapott péksütemény kávéval  - sem azt segíti elő hogy minél előbb babád lehessen.

 

Az egészségi állapotod

Az életkorod és a felfokozott életmódod együttesen vezethetnek különféle hormonzavarokhoz és az abból adódó nőgyógyászati problémákhoz. Legtöbbször a fő ok egy olyan egyensúlyzavar, amely vagy a reproduktív rendszert, vagy a pajzsmirigyet érinti.

A menstruáció zavarai, ritkulása és elmaradása is szintén hormonális okokra vezethető vissza és feltétlenül kivizsgálást tehet szükségessé.

PCOS (policisztás ovárium) esetében meddőség is kialakulhat, mivel a petefészek elváltozása lehetetlenné teszi a megtermékenyülést.

Az endometriózis szövődménye is lehet a meddőség, ilyenkor a petevezetéket is elérik az endometrikus elváltozások, összenövések és a petevezetékek elzáródnak.

Stresszes életmód mellett akár a párodnál is felmerülhetnek gondok. A meddőség oka lehet akár a spermiumok elégtelen mennyisége és minősége is.

Az érzelmi viharaid

A hónap elején eltelít a remény, aztán ez az érzés átadja magát a küzdelemnek, végül mikor meglátod az első vércseppeket, újra a kudarc kerít hatalmába. Ráadásul még az utcán sétálva is olyan, mintha csak veled jönnének szembe a várandós nők. Nekik hogy sikerült, nekem már megint miért nem?! - gondolod magadban. Ez kiborító.

Ezeket az érzéseket iszonyú nehéz elviselni, de fontos megértened hogy amit érzel, az normális. VIszont nem kell szenvedned tőlük, mert már tudod, hogy természetes módon könnyíthetsz rajtuk!

Összefoglalás

Az ayurvéda egy olyan komplex rendszer, amely egyszerre segít megteremteni a tested, a lelked és a szellemed egységét, ezzel is hozzásegítve a mielőbbi természetes babavárás örömeihez. Ebben a rendszerben fontos az:

  • az egészséges életmód, ezen belül is a számodra megfelelő mennyiségű, zöldségekben gazdag minőségi táplálkozás
  • a rendszeres, de nem megterhelő mozgás, például a jóga;
  • a stressz kezelése fizikai, lelki és mentális szinten (például adaptogén gyógynövényekkel);
  • az egészségi állapototok feljavítása és optimális szinten tartása a Ciklána 3 - hormonmentes babaváró gyógynövény programmal;
  • és persze az intim együttlét, különösen a termékeny időszakodban.

 

Ha kérdésed van még a természetes fogantatás gyógynövényes támogatásáról, akkor tedd fel bátran e-mailben a namaste@pranagarden.com-on és megválaszoljuk.

 

Ha pedig szeretnél még több hasznos tartalmakat kapni az ayurvédában rejlő egészségmegőrző lehetőségekről, a Pranagarden® újdonságokról és akciókról, akkor látogass el weboldalunkra és iratkozz fel hírleveleinkre.

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2