Cikkek

A menopauza tünetei és kezelése

Előbb vagy utóbb minden nőt utolér a sokak által rettegett esemény, a menopauza. A női termékenység ezzel véget ér és egy új időszak kezdődik, melyet hormonális változások kísérnek, ami sokaknak igen kellemetlen mellékhatásokkal jár együtt. De mik ezek a tünetek, és hogyan küzdhetsz meg velük? Ezt vizsgáljuk az alábbiakban.  

Ha stresszes az életed, megborul a kortizolszinted – elmondjuk, ez miért baj

A krónikus stressz állandó készenlétbe helyezi szervezetünket, és életminőségünket is jelentősen ronthatja. A normál kortizolszint pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy testi-lelki harmóniában, kiegyensúlyozott hormonrendszerrel tudd kezelni a mindennapok kihívásait és feszültségeit. Beszélnünk kell a kortizolról!

Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél – és minden, ami mögötte van..

Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél komoly egészségügyi gondokra utalnak. Melyek ezek és mit tehetsz ellenük? Tudj meg mindent!

A folyékony klorofill titkai

Ugye te is emlékszel még a 2000-es évekre amikor elkezdett mindenki búzafű levet inni? A menőbb éttermekben és biobárokban féldecis adagokban lehetett kérni a frissen préselt klorofill shotot. Átszellemült arccal fogyasztottunk el, közben pedig élveztük ahogy a vérünk felpezseg és a testünk energiával töltődik fel.

Mára ez a szuperzöld liquid egy olyan étrendkiegészítővé vált, amelyet nem csak a saját, hanem a gyermeked életminőségének javítása érdekében feltétlenül be kellene építened az étrendetekbe.

Shilajit - Egy gyanta a férfierő és libidó növeléséért

A napi stressz, a folyamatos munkahelyi nyomás, a több fronton való helytállás és megfelelés különösen nagy terhet rak a mai kor férfijára. Ez nem csupán pszichikai értelemben jelenthet problémát, de szervezetünk tűrőképességét is komoly feladat elé állítja. A stressz és szorongás tünetei, az állandósuló fizikai és mentális fáradtság befolyásolhatják például a férfierőt, a szexuális vágyat és a potenciát is. Ezek visszaszerzésére az ayurvédikus orvoslás évszázadok óta ismer és alkalmaz egy természetes és hatásos ellenszert. Erre a komplex problémára az ayurvédikus gyógyászat már évszázadok óta kínál megoldást a shilajit formájában, amely más néven ásványi gyanta vagy mumijo néven is ismert, és mint természetes, hatékony szer, segíthet visszaszerezni az elveszett életerőt.

Mit tehetünk a kellemetlen szájszag ellen?

A mindennapi élet apró kellemetlenségei között talán az egyik legbosszantóbb a szájszag. És lássuk be, több is mint bosszantó, eléggé kényes téma is. Ha találkozunk valakivel, vagy felébredünk valaki mellett, a friss lehelet érzése alapvető lenne a jó közérzet és a magabiztosságunk szempontjából. Mit tehetünk azonban, ha nem jó a szájszagunk? Van-e segítség rossz szájszag ellen?

Változókori alvászavar – Miért nem alszunk jól és mit tehetünk ellene?

A változókor nem csak fizikai változásokat, hanem különböző alvási problémákat is hozhat magával. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan befolyásolja a változókor a nők alvását, miért válnak a változókori alvászavarok oly gyakorivá, és milyen lépéseket tehetünk a jobb alvás érdekében. Megismerheted a hormonális változások hatását az alvásra, a természetes megoldásokat és tippeket az alváshigiénia javítására, valamint azt, hogy mikor érdemes orvosi segítséget kérni. Olvass tovább és tájékozódj a változókori alvászavarokról és kezelési lehetőségeikről!

Alvászavar: Hogyan aludjunk jobban és éljünk egészségesebben?

Az éjszakai alvászavar(inszomnia) okai számosak lehetnek, és befolyásolhatják a mindennapi életünk minden aspektusát. Az egészséges alvás nélkülözhetetlen a testi-lelki egyensúlyhoz, az immunrendszer megfelelő működéséhez és az általános jólléthez. Az inszomnia jelentkezhet különböző formákban, mint például az elalvási nehézség, a gyakori ébredés éjszaka vagy a korai ébredés reggel. De vajon mi állhat ennek a hátterében? Ebben a cikkben mélyebben beleásunk magunkat az alvási problémák okai közé, megvizsgáljuk azokat a tényezőket, amelyek zavarhatják az alvásunkat, és praktikus tippet adunk az alvás minőségének javítására.

Mire jó a D-vitamin és milyen hatással van szervezetünkre

A D-vitamin-ról legtöbbünknek elsőként az éltető napsütés jut eszébe, ami nem véletlen. Ezért is hívják napfényvitaminnak. De ugyanígy gondolhatnánk két, a szervezet számára igen fontos ásványi anyagra, a kalciumra és a foszforra is. A zsírban oldódó D-vitamin orvosi nevéből (kalciferol) ugyanis kiderül, hogy jó barátságot ápol a kalciummal. A számos élelmiszerben természetes formában jelenlévő kalcium fontos alkotóeleme csontjainknak, immunrendszerünk normális működésének. Lássuk tehát, hogyan működik és milyen előnyökkel jár a D-vitamin bevitele.

Mi a baj a pajzsmiriggyel? – Pajzsmirigygondok A-tól Z-ig

A pajzsmirigy az emberi szervezet egyik legfontosabb mirigye. Hormontermeléssel szabályozza a testhőmérsékletet, a szívritmust és az anyagcserét is. Ha a pajzsmirigy nem működik megfelelően, számos kellemetlen tünet jelentkezhet, amelyek közül a fáradtság, a súlygyarapodás és az alvászavarok csak a legenyhébbnek tekinthetők.

Szerencsére számos természetes és növényi gyógymód segíthet a pajzsmirigy egészségének és működésének támogatásában, ezért ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a lehetőségeidet, ahogyan megismerheted, miért olyan fontos, hogy figyelj a pajzsmirigyedre.

Olvass tovább, hogy többet megtudj.

Ashwagandha KSM-66, a stressz és szorongás legkiválóbb kezelője

Az Ashwagandha (Whitania Somnifera) egyéb nevein Téli cseresznye, Indiai ginzeng vagy Álombogyó az ayurvédikus orvoslásban többezer éve ismer gyógynövény, amelyet szerencsére ma világszerte egyre többen fedeznek fel maguknak. Különböző átfogó kutatások igazolják, hogy valóban kiválóan kezeli a stresszt, hatásos energizáló, immunerősítő, kedvezően hat a minőségi alvásra, a hormonális
egyensúlyra és a szellemi egészségére.

A mellékvese hormonjainak játékszere lettél? Így küzdd le a mellékvese fáradtságot!

Ha reggelente alig bírsz kikecmeregni az ágyból, és napi 4-5 kávé után is kimerültnek érzed magad, akkor elképzelhető, hogy a mellékvese fáradtság kerített hatalmába. Így küzdd le a mellékvese fáradtságot!

Természetes megoldás a PCOS tüneteinek enyhítésére

A PCOS, vagyis policisztás ovárium szindróma, a petefészek rendellenes működéséhez vezet. A természetnek azonban van megoldása. Cikkünkből megtudod.

Zöld szupertápanyag: A klorofill varázslatos hatása az emberi szervezetre

Egyre több kutatás eredménye mutat rá arra, hogy a klorofill számos egészségvédő hatással rendelkezik, így nem meglepő, hogy sokan "zöld vérnek" is nevezik. A klorofill ugyanis nem csak a növények számára kulcsfontosságú, hanem az emberi testre is kimagasló hatással van.

Ebben a cikkben megnézzük a biokémiai és egészségügyi jelentőségét, felfedezve azt a potenciált, amelyet az emberi szervezet egészsége és vitalitása szempontjából hordoz.

Ösztrogén dominancia ellen – Természetes megoldás a hormonális egyensúly visszaállításához

Ösztrogén dominancia ellen – Természetes megoldás a hormonális egyensúly visszaállításához

Az ösztrogén dominanciai a hormonális egyensúly felborulásának jele. Ismerd meg a tüneteit, a kezelési lehetőségeket, hogy újra kirobbanó formában lehess.

 Van természetes megoldás a PMS tüneteinek enyhítésére – Ismerd meg a Pranagarden Womanium hatásait!

Van természetes megoldás a PMS tüneteinek enyhítésére és a hormonális egyensúly fenntartására. Fedezd fel a természet gyógyító erejét, olvasd el cikkünket.

Hogyan kezelheted hatékonyan a változókori hőhullámokat?

Ha te is tapasztalod ezeket a hőhullámokat, akkor tudod, mennyire megkeseríthetik a legjobb pillanataidat is. Szerencsére ma már ez ellen is létezik hatékony és egyszerű megoldás. Olvasd el cikkünket!

Itt a gyógynövényes segítség a felnőttkori ADHD tünetek ellen

Sokan nem tudják, mi a gond, csak azt érzik, hogy szétziláltak a napjaik. Hiába alszanak, nem kipihentek, sőt, felébrednek az éjszaka közepén, pedig még álmosak. Képtelenek végigvinni a feladataikat, alaposan koncentrálni a munkájukra, és folyton mozog a kezük-lábuk. Neked is ismerősek ezek a tünetek?

Honnan tudom, hogy változókorban vagyok?

Honnan tudom, hogy változókorban vagyok? A válasz viszonylag egyszerű. Alvászavarok, hőhullámok, rendszertelen menstruációs ciklusok, kimerültség és érzelmi zaklatottság – ezek a változókor kezdetének legjellemzőbb tünetei, amelyek akár nagyon hosszú évekig képesek a mindennapjainkat megnehezíteni. Nem szabad azonban elkeserednünk, hiszen egyrészt ez egy teljesen természetes folyamat, másrészt van megoldás a tünetek enyhítésére, sőt megszüntetésére is.

Ez a 3 gyógynövény enyhítheti a változókori tüneteidet

Változókor, klimax, menopauza. Szinte ugyan azt jelenti egy nő számára, a termékeny életszakaszának végét. Sokan már előre készülnek erre a jelentős hormonális változásra, mások egészen egyszerűen nem is akarnak gondolni rá, aztán egyszer csak, valahogy a változókori tünetek felismerésével jön a döbbenet. Klimaxolok. Többeknek nehézséget okoz a változókor elfogadása mert így már nem érzik magukat eléggé nőnek és kellően vonzónak.

2023.04.14 14:08
Diagnosztizálva: PCOS

Segítség, PCOS-em van! Sokat hallani, olvasni erről a betegségről, így most jöjjön egy kis PCOS-kisokos, azaz pár dolog, amit tudnod kell róla. És persze azt is megmutatjuk, hogyan tudunk Neked segíteni a kezelésben. 

Természetes babavárás - a 3+1 leghatékonyabb gyógynövény készítménnyel

Tudom, hogy a természetes babavárás nehézségei érzékenyen érintenek téged is, de azt is tudnod kell hogy meglepően sok nő akár már a húszas évei közepén is tapasztalhatja ugyanezt a kihívást a babatervezés során.. A nehezebb teherbeesésednek számos oka lehet, és gyakran több tényező együttesen is hozzájárulhat a vártnál küzdelmesebb természetes fogantatáshoz. Nézzük át közösen hogyan használhatod tudatosan az ayurvéda erejét arra, hogy természetes úton babád lehessen és melyek azok a gátló tényezők, amelyek akadályoznak a célod elérésében.

Depresszió ellen, csak természetesen: a Brahmi 5+1 előnye

Depresszió ellen, csak természetesen: a Brahmi 5+1 előnye

Rohanó világunkban egyre több kihívással kell szembenéznünk – a munka és a magánélet egyensúlyát megtalálni ezért nem egyszerű. A stressz a mindennapi életünk része, így, különösen a téli időszakban gyakran érezhetjük magunkon a levertség, a fásultság jeleit is. Mit tehetünk a depressziós tünetek ellen? Ebben lesz nagy segítségünkre a Brahmi, a Távol-Kelet egyik legsokoldalúbb gyógynövénye – cikkünkben megmutatjuk, hogyan!

Babavárás gyógynövények támogatásával

A babavárás életünk egyik legcsodálatosabb időszaka lehet - ehhez azonban a testi és lelki felkészülés is elengedhetetlen. Az új élet megteremtése a természet egyik legfontosabb folyamata. A leendő kisbabád érdekében a lehető legjobb döntés idáig - szó szerint a gyökerekig - visszanyúlni segítségért.

Álmatlanság és alvászavar, mi állhat a háttérben?

Álmatlanság, alvászavar. A különböző alvászavarok, a rendszeres álmatlanság, a gyakori ébredés, a nappali aluszékonyság, az alvási ciklus felbomlása, az alvási apnoe és a teljes kialvatlanság számos súlyos következménnyel járhat. Hiszen alvás alatt dolgozza fel agyunk a nappal begyűjtött információkat.

A hajhullás nem csak a férfiak problémája

A kopaszodást sokan a férfiasság jelének tartják, ám a férfiaknak sem öröm, ha magasodni kezd a homlokuk. A nők nagy része pedig egyenesen drámainak éli meg, ha egyre több hajszál marad a fésűjében, gyérülni, hullani kezd a haja, egyenletesen vagy foltokban kopaszodni kezd. 

Hőhullámok – Nem csak változókorban keserítik meg az életünket

A hőhullámok nem csak a menopauza idején jelentkeznek. Betegség és hormonzavar is állhat a hátterükben. Mi a megoldás? A hőhullámok leggyakrabban a menopauza idején jelentkeznek. A nők több mint 80%-a szenved tőlük. Nehéz velük együtt élni, mert erősen befolyásolják a mindennapi életet.

 

A hormonális egyensúly felbomlása

A modern társadalmakban nekünk, nőknek sok-sok egészségügyi problémával kell szembenéznünk. Ahogy az idő halad előre, egyre sokasodnak a gondok, de fiatalon is számos akadályt kell leküzdenünk.

Chyawanprash - lekvár 53 gyógynövényből

Ki mondta, hogy egy lekvár amellett, hogy finom, nem lehet kimagaslóan egészséges is?! A Chyawanprash immunerősítő lekvár nem kevesebb, mint 53 fajta gyógynövényt tartalmaz. Így nem csak életünket édesítheti meg, de olyan jótékony hatásai is vannak, melynek ismeretében örökké bérelt helye lesz a polcunkon!

Progeszteronnal a zavartalan alvás és a nyugalom nyomában - A pandémia utóhatásai

Progeszteronnal a zavartalan alvás és a nyugalom nyomában A pandémia utóhatásai. A pandémia alatt megváltozott a bioritmusod, nehezebben alszol el, és ha sikerül, akkor sem jól? Bármit megadnál már egy jó kiadós alvásért, ami után kipihentem ébredsz? 

A nők rettegett mumusa: a premenstruációs szindróma. Megszabadulhatunk a kínzó tünetektől?

A nők rettegett mumusa: a premenstruációs szindróma. Megszabadulhatunk a kínzó tünetektől? Talán nincs is olyan nő a világon, aki a premenstruációs szindróma hallatán ne kezdene el bőszen bólogatni. 

Hőhullámok? Menopauza? Nők milliói szenvednek tőle.  Progeszteron – a női hormonrendszer őre

Úgy érzed, nem találod belső egyensúlyod? Gyakran szeszélyes vagy nyomott a hangulatod? Kiszámíthatatlan a menstruációs ciklusod vagy hőhullámok gyötörnek? Ezen problémák hátterében a női testet uraló egyik legfontosabb hormon, a progeszteron hiánya állhat. Mivel a női test egészségéért a progeszteron felel, az alacsony progeszteronszint jelentős hatással lehet a női hormonrendszer működésére.

Gyermekek és az Ayurvéda & Jóga

Az Ayurvéda úgy tartja, hogy az egészség alapja mind egyéni, mind kulturális szinten a megfelelő gyermekgondozás. Hatékony és működő módja annak,hogy megítéljük valaki egészségét, ha megnézzük mit eszik/evett, mennyit mozog, milyen életvitelt folytat

TRIPHALA – a méregtelenítés és a megújulás mesteri hármasa

A triphalát az indiai ajurvédikus gyógyászat évszázadok óta alkalmazza a belső tisztaság és a jó emésztés fenntartására. Az indiai tradicionális kezelések egyik fő gyógynövény formulája.  Triphala szó jelentése: három gyümölcs: tri, azaz három és phala azaz gyümölcs. 



SHATAVARI – gyógynövény a nők számára

A shatavari a női szervezet ajurvédikus fiatalítószere. Ez egy évszázadok óta használt spárga-faj.  A shatavari, szó szerinti fordításban „száz férjet birtokló”-t jelent, amely a gyógynövény női reproduktív szervekre gyakorolt erősítő és fiatalító hatására utal.

2021.01.06 08:45
Mi is az az Ashwagandha?

Az Ayurvéda a holisztikus gyógyítás és életfilozófia ősi indiai tudománya. Nemcsak orvostudomány, hanem egy szemlélet a világról, teljes életfilozófia, mely részletes útmutatást ad arról,hogy milyen étrend, tevékenységek, viselkedés, és életmód van kedvező, illetve nem túl kedvező hatással ránk. Az Ayurvéda a Védák tudományának része.

2020.12.04 17:00
Jógikus életmód

A jógikus életmód első legfontosabb szabálya egy napi rutin (dinacharya) létrehozása. A mentális és fizikai egészség alapja a rendszeresség: olyan szokások kialakítása, melyek a fejlődésedet szolgálják a mindennapokban. Éppen ezért elengedhetetlen az egészséges rutin összeállítása.

SHILAJIT – gyógymassza a Himalájából

A shilajitot, vagy másik nevén múmijót világszerte több mint 3000 éve nagy becsben tartják fiatalító, erősítő és méregtelenítő hatása miatt és vannak, akik egyenesen csodaszerként tekintenek rá. 

Hogyan lehet természetes módon pótolni a progeszteron szintjét?

Alábbi cikkünkben most elárulunk mindent a progeszteron pótlásról és a természetes növelésének módjairól. A progeszteront elsődleges női nemi hormonként is ismerheted. Szükség van rá a menstruációs ciklus szabályozásához és a teherbeeséshez, illetve a terhesség fenntartásához, továbbá az embrió fejlődéséhez.

TULSI: a kelet egyik legszentebb és legkedveltebb gyógyfüve

Mielőtt a tulsi, vagyis a gyógynövények királynőjének csodáiról és hatásairól olvasnál, foglalj helyett egy kényelmes fotelben, széken vagy ülőpárnán és készíts magadnak egy finom, meleg teát belőle. Teremts a teával hangulatos légkört, merülj el könnyedségében, lelj megnyugvást melegségében és tisztaságában…

Minden, amit a moringáról tudnod kell

Különféle hatóanyagainak köszönhetően sok tanulmányban "csodafának" vagy "hosszú életű fának" is nevezik. Indiában a gyógyászaton kívül, víztisztításra és élelmiszerként is használják.

Guggul – gyanta, amely „véd a betegségektől”

Guggulnak vagy guggulunak nevezzük a guggul fa gyantáját is, melyet több mint kétezer éve használnak az ájurvédikus orvoslásban. Azt mondják a guggulról, hogy hatását 20 éven át tartja. A guggul nagyon fontos növényi eredetű balzsam az ájurvédikus gyógyításban. 

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2