Cikkek

Ez a 3 gyógynövény enyhítheti a változókori tüneteidet

Változókor, klimax, menopauza. Szinte ugyan azt jelenti egy nő számára, a termékeny életszakaszának végét. Sokan már előre készülnek erre a jelentős hormonális változásra, mások egészen egyszerűen nem is akarnak gondolni rá, aztán egyszer csak, valahogy a változókori tünetek felismerésével jön a döbbenet. Klimaxolok. Többeknek nehézséget okoz a változókor elfogadása mert így már nem érzik magukat eléggé nőnek és kellően vonzónak.

2023.04.14 14:08
Diagnosztizálva: PCOS

Segítség, PCOS-em van! Sokat hallani, olvasni erről a betegségről, így most jöjjön egy kis PCOS-kisokos, azaz pár dolog, amit tudnod kell róla. És persze azt is megmutatjuk, hogyan tudunk Neked segíteni a kezelésben. 

Természetes babavárás - a 3+1 leghatékonyabb gyógynövény készítménnyel

Tudom, hogy a természetes babavárás nehézségei érzékenyen érintenek téged is, de azt is tudnod kell hogy meglepően sok nő akár már a húszas évei közepén is tapasztalhatja ugyanezt a kihívást a babatervezés során.. A nehezebb teherbeesésednek számos oka lehet, és gyakran több tényező együttesen is hozzájárulhat a vártnál küzdelmesebb természetes fogantatáshoz. Nézzük át közösen hogyan használhatod tudatosan az ayurvéda erejét arra, hogy természetes úton babád lehessen és melyek azok a gátló tényezők, amelyek akadályoznak a célod elérésében.

Depresszió ellen, csak természetesen: a Brahmi 5+1 előnye

Depresszió ellen, csak természetesen: a Brahmi 5+1 előnye

Rohanó világunkban egyre több kihívással kell szembenéznünk – a munka és a magánélet egyensúlyát megtalálni ezért nem egyszerű. A stressz a mindennapi életünk része, így, különösen a téli időszakban gyakran érezhetjük magunkon a levertség, a fásultság jeleit is. Mit tehetünk a depressziós tünetek ellen? Ebben lesz nagy segítségünkre a Brahmi, a Távol-Kelet egyik legsokoldalúbb gyógynövénye – cikkünkben megmutatjuk, hogyan!

Babavárás gyógynövények támogatásával

A babavárás életünk egyik legcsodálatosabb időszaka lehet - ehhez azonban a testi és lelki felkészülés is elengedhetetlen. Az új élet megteremtése a természet egyik legfontosabb folyamata. A leendő kisbabád érdekében a lehető legjobb döntés idáig - szó szerint a gyökerekig - visszanyúlni segítségért.

Álmatlanság és alvászavar, mi állhat a háttérben?

Álmatlanság, alvászavar. A különböző alvászavarok, a rendszeres álmatlanság, a gyakori ébredés, a nappali aluszékonyság, az alvási ciklus felbomlása, az alvási apnoe és a teljes kialvatlanság számos súlyos következménnyel járhat. Hiszen alvás alatt dolgozza fel agyunk a nappal begyűjtött információkat.

A hajhullás nem csak a férfiak problémája

A kopaszodást sokan a férfiasság jelének tartják, ám a férfiaknak sem öröm, ha magasodni kezd a homlokuk. A nők nagy része pedig egyenesen drámainak éli meg, ha egyre több hajszál marad a fésűjében, gyérülni, hullani kezd a haja, egyenletesen vagy foltokban kopaszodni kezd. 

Hőhullámok – Nem csak változókorban keserítik meg az életünket

A hőhullámok nem csak a menopauza idején jelentkeznek. Betegség és hormonzavar is állhat a hátterükben. Mi a megoldás? A hőhullámok leggyakrabban a menopauza idején jelentkeznek. A nők több mint 80%-a szenved tőlük. Nehéz velük együtt élni, mert erősen befolyásolják a mindennapi életet.

 

A hormonális egyensúly felbomlása

A modern társadalmakban nekünk, nőknek sok-sok egészségügyi problémával kell szembenéznünk. Ahogy az idő halad előre, egyre sokasodnak a gondok, de fiatalon is számos akadályt kell leküzdenünk.

Chyawanprash - lekvár 53 gyógynövényből

Ki mondta, hogy egy lekvár amellett, hogy finom, nem lehet kimagaslóan egészséges is?! A Chyawanprash immunerősítő lekvár nem kevesebb, mint 53 fajta gyógynövényt tartalmaz. Így nem csak életünket édesítheti meg, de olyan jótékony hatásai is vannak, melynek ismeretében örökké bérelt helye lesz a polcunkon!

Progeszteronnal a zavartalan alvás és a nyugalom nyomában - A pandémia utóhatásai

Progeszteronnal a zavartalan alvás és a nyugalom nyomában A pandémia utóhatásai. A pandémia alatt megváltozott a bioritmusod, nehezebben alszol el, és ha sikerül, akkor sem jól? Bármit megadnál már egy jó kiadós alvásért, ami után kipihentem ébredsz? 

A nők rettegett mumusa: a premenstruációs szindróma. Megszabadulhatunk a kínzó tünetektől?

A nők rettegett mumusa: a premenstruációs szindróma. Megszabadulhatunk a kínzó tünetektől? Talán nincs is olyan nő a világon, aki a premenstruációs szindróma hallatán ne kezdene el bőszen bólogatni. 

Hőhullámok? Menopauza? Nők milliói szenvednek tőle.  Progeszteron – a női hormonrendszer őre

Úgy érzed, nem találod belső egyensúlyod? Gyakran szeszélyes vagy nyomott a hangulatod? Kiszámíthatatlan a menstruációs ciklusod vagy hőhullámok gyötörnek? Ezen problémák hátterében a női testet uraló egyik legfontosabb hormon, a progeszteron hiánya állhat. Mivel a női test egészségéért a progeszteron felel, az alacsony progeszteronszint jelentős hatással lehet a női hormonrendszer működésére.

Gyermekek és az Ayurvéda & Jóga

Az Ayurvéda úgy tartja, hogy az egészség alapja mind egyéni, mind kulturális szinten a megfelelő gyermekgondozás. Hatékony és működő módja annak,hogy megítéljük valaki egészségét, ha megnézzük mit eszik/evett, mennyit mozog, milyen életvitelt folytat

TRIPHALA – a méregtelenítés és a megújulás mesteri hármasa

A triphalát az indiai ajurvédikus gyógyászat évszázadok óta alkalmazza a belső tisztaság és a jó emésztés fenntartására. Az indiai tradicionális kezelések egyik fő gyógynövény formulája.  Triphala szó jelentése: három gyümölcs: tri, azaz három és phala azaz gyümölcs. SHATAVARI – gyógynövény a nők számára

A shatavari a női szervezet ajurvédikus fiatalítószere. Ez egy évszázadok óta használt spárga-faj.  A shatavari, szó szerinti fordításban „száz férjet birtokló”-t jelent, amely a gyógynövény női reproduktív szervekre gyakorolt erősítő és fiatalító hatására utal.

2021.01.06 08:45
Mi is az az Ashwagandha?

Az Ayurvéda a holisztikus gyógyítás és életfilozófia ősi indiai tudománya. Nemcsak orvostudomány, hanem egy szemlélet a világról, teljes életfilozófia,mely részletes útmutatást ad arról,hogy milyen étrend, tevékenységek, viselkedés, és életmód van kedvező, illetve nem túl kedvező hatással ránk. Az Ayurvéda a Védák tudományának része.

2020.12.04 17:00
Jógikus életmód

A jógikus életmód első legfontosabb szabálya egy napi rutin (dinacharya) létrehozása. A mentális és fizikai egészség alapja a rendszeresség: olyan szokások kialakítása, melyek a fejlődésedet szolgálják a mindennapokban. Éppen ezért elengedhetetlen az egészséges rutin összeállítása.

SHILAJIT – gyógymassza a Himalájából

A shilajitot, vagy másik nevén múmijót világszerte több mint 3000 éve nagy becsben tartják fiatalító, erősítő és méregtelenítő hatása miatt és vannak, akik egyenesen csodaszerként tekintenek rá. 

Hogyan lehet természetes módon növelni a progeszteron szintjét?

A progeszteront elsődleges női nemi hormonként is ismerheted. Szükség van rá a menstruációs ciklus szabályozásához és a teherbeeséshez, illetve a terhesség fenntartásához, továbbá az embrió fejlődéséhez.

TULSI: a kelet egyik legszentebb és legkedveltebb gyógyfüve

Mielőtt a tulsi, vagyis a gyógynövények királynőjének csodáiról és hatásairól olvasnál, foglalj helyett egy kényelmes fotelben, széken vagy ülőpárnán és készíts magadnak egy finom, meleg teát belőle. Teremts a teával hangulatos légkört, merülj el könnyedségében, lelj megnyugvást melegségében és tisztaságában…

Minden, amit a moringáról tudnod kell

Különféle hatóanyagainak köszönhetően sok tanulmányban "csodafának" vagy "hosszú életű fának" is nevezik. Indiában a gyógyászaton kívül, víztisztításra és élelmiszerként is használják.

Guggul – gyanta, amely „véd a betegségektől”

Guggulnak vagy guggulunak nevezzük a guggul fa gyantáját is, melyet több mint kétezer éve használnak az ájurvédikus orvoslásban. Azt mondják a guggulról, hogy hatását 20 éven át tartja. A guggul nagyon fontos növényi eredetű balzsam az ájurvédikus gyógyításban.