Cikkek

Babavárás gyógynövények támogatásával

A babavárás életünk egyik legcsodálatosabb időszaka lehet - ehhez azonban a testi és lelki felkészülés is elengedhetetlen. Az új élet megteremtése a természet egyik legfontosabb folyamata. A leendő kisbabád érdekében a lehető legjobb döntés idáig - szó szerint a gyökerekig - visszanyúlni segítségért.

Álmatlanság és alvászavar, mi állhat a háttérben?

Álmatlanság, alvászavar

A különböző alvászavarok, a rendszeres álmatlanság, a gyakori ébredés, a nappali aluszékonyság, az alvási ciklus felbomlása, az alvási apnoe és a teljes kialvatlanság számos súlyos következménnyel járhat. Hiszen alvás alatt dolgozza fel agyunk a nappal begyűjtött információkat.

A hajhullás nem csak a férfiak problémája

A kopaszodást sokan a férfiasság jelének tartják, ám a férfiaknak sem öröm, ha magasodni kezd a homlokuk. A nők nagy része pedig egyenesen drámainak éli meg, ha egyre több hajszál marad a fésűjében, gyérülni, hullani kezd a haja, egyenletesen vagy foltokban kopaszodni kezd. Az életkorunk emelkedésével egyre jellemzőbb ugyan a haj ritkulása, de nem kell feltétlenül beletörődnünk ebbe.

Hőhullámok – Nem csak változókorban keserítik meg az életünket

A hőhullámok nem csak a menopauza idején jelentkeznek. Betegség és hormonzavar is állhat a hátterükben. Mi a megoldás?

A hőhullámok leggyakrabban a menopauza idején jelentkeznek. A nők több mint 80%-a szenved tőlük. Nehéz velük együtt élni, mert erősen befolyásolják a mindennapi életet.

 

A hormonális egyensúly felbomlása

A modern társadalmakban nekünk, nőknek sok-sok egészségügyi problémával kell szembenéznünk. Ahogy az idő halad előre, egyre sokasodnak a gondok, de fiatalon is számos akadályt kell leküzdenünk. Csökkenhet a libidónk, hullhat és elvékonyodhat a hajunk, gond lehet a koncentrációs képességeinkkel. Ami viszont a leginkább jellemző, az a menstruációs ciklus felborulása. A problémáink kiindulópontja minden esetben a hormonháztartásunk egyensúlyának kibillenése.

Chyawanprash - lekvár 53 gyógynövényből

Ki mondta, hogy egy lekvár amellett, hogy finom, nem lehet kimagaslóan egészséges is?! A Chyawanprash immunerősítő lekvár nem kevesebb, mint 53 fajta gyógynövényt tartalmaz. Így nem csak életünket édesítheti meg, de olyan jótékony hatásai is vannak, melynek ismeretében örökké bérelt helye lesz a polcunkon!

Progeszteronnal a zavartalan alvás és a nyugalom nyomában - A pandémia utóhatásai

Progeszteronnal a zavartalan alvás és a nyugalom nyomában A pandémia utóhatásai

A pandémia alatt megváltozott a bioritmusod, nehezebben alszol el, és ha sikerül, akkor sem jól? Bármit megadnál már egy jó kiadós alvásért, ami után kipihentem ébredsz? Szeretnél végre anélkül lazítani, hogy egyszerre tíz dolgon kattogna az agyad? Akkor két jó hírünk is van számodra: először is, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül, a pandémia okozta bezártság miatt sokak számára nehezebb az (el)alvás, mint azelőtt, másodszor pedig: tudunk rá megoldást!

A nők rettegett mumusa: a premenstruációs szindróma. Megszabadulhatunk a kínzó tünetektől?

A nők rettegett mumusa: a premenstruációs szindróma. Megszabadulhatunk a kínzó tünetektől?

Talán nincs is olyan nő a világon, aki a premenstruációs szindróma hallatán ne kezdene el bőszen bólogatni. Egyesek csak enyhe panaszokat tapasztalnak, míg mások számára a havi vérzést megelőző néhány nap felér egy valódi rémálommal. Van rá bármilyen mód, hogy megszabaduljunk a kínzó tünetektől? Ennek járunk most utána!

Hőhullámok? Menopauza? Nők milliói szenvednek tőle.  Progeszteron – a női hormonrendszer őre

Úgy érzed, nem találod belső egyensúlyod? Gyakran szeszélyes vagy nyomott a hangulatod? Kiszámíthatatlan a menstruációs ciklusod vagy hőhullámok gyötörnek? Ezen problémák hátterében a női testet uraló egyik legfontosabb hormon, a progeszteron hiánya állhat. Mivel a női test egészségéért a progeszteron felel, az alacsony progeszteronszint jelentős hatással lehet a női hormonrendszer működésére.

Gyermekek és az Ayurvéda & Jóga

Az Ayurvéda úgy tartja, hogy az egészség alapja mind egyéni, mind kulturális szinten a megfelelő gyermekgondozás. Hatékony és működő módja annak,hogy megítéljük valaki egészségét, ha megnézzük mit eszik/evett, mennyit mozog, milyen életvitelt folytat. A fentiek kulturális szinten is megállják a helyüket. Egy kultúra egészségét az mutatja meg, mennyire egészségesek, hogyan nevelkednek a benne élő gyermekek.

TRIPHALA – a méregtelenítés és a megújulás mesteri hármasa

A triphalát az indiai ajurvédikus gyógyászat évszázadok óta alkalmazza a belső tisztaság és a jó emésztés fenntartására. Az indiai tradicionális kezelések egyik fő gyógynövény formulája.  Triphala szó jelentése: három gyümölcs: tri, azaz három és phala azaz gyümölcs. SHATAVARI – gyógynövény a nők számára

A shatavari a női szervezet ajurvédikus fiatalítószere. Ez egy évszázadok óta használt spárga-faj.  A shatavari, szó szerinti fordításban „száz férjet birtokló”-t jelent, amely a gyógynövény női reproduktív szervekre gyakorolt erősítő és fiatalító hatására utal. Az ajurvéda a nők számára a leghasznosabb növénynek tekinti. 

2021.01.06 08:45
Mi is az az Ashwagandha?

Az Ayurvéda a holisztikus gyógyítás és életfilozófia ősi indiai tudománya. Nemcsak orvostudomány, hanem egy szemlélet a világról, teljes életfilozófia,mely részletes útmutatást ad arról,hogy milyen étrend, tevékenységek, viselkedés, és életmód van kedvező illetve nem túl kedvező hatással ránk.
Az Ayurvéda a Védák tudományának része.

2020.12.04 17:00
Jógikus életmód

A jógikus életmód első legfontosabb szabálya egy napi rutin (dinacharya) létrehozása. A mentális és fizikai egészség alapja a rendszeresség: olyan szokások kialakítása, melyek a fejlődésedet szolgálják a mindennapokban. Éppen ezért elengedhetetlen az egészséges rutin összeállítása.

SHILAJIT – gyógymassza a Himalájából

A shilajitot, vagy másik nevén múmijót világszerte több mint 3000 éve nagy becsben tartják fiatalító, erősítő és méregtelenítő hatása miatt és vannak, akik egyenesen csodaszerként tekintenek rá. 

Hogyan lehet természetes módon növelni a progeszteron szintjét?

A progeszteront elsődleges női nemi hormonként is ismerheted. Szükség van rá a menstruációs ciklus szabályozásához és a teherbeeséshez, illetve a terhesség fenntartásához, továbbá az embrió fejlődéséhez.

TULSI: a kelet egyik legszentebb és legkedveltebb gyógyfüve

Mielőtt a tulsi, vagyis a gyógynövények királynőjének csodáiról és hatásairól olvasnál, foglalj helyett egy kényelmes fotelben, széken vagy ülőpárnán és készíts magadnak egy finom, meleg teát belőle. Teremts a teával hangulatos légkört, merülj el könnyedségében, lelj megnyugvást melegségében és tisztaságában…

Minden, amit a moringáról tudnod kell

Különféle hatóanyagainak köszönhetően sok tanulmányban "csodafának" vagy "hosszú életű fának" is nevezik. Indiában a gyógyászaton kívül, víztisztításra és élelmiszerként is használják.

Guggul – gyanta, amely „véd a betegségektől”

Guggulnak vagy guggulunak nevezzük a guggul fa gyantáját is, melyet több mint kétezer éve használnak az ájurvédikus orvoslásban. Azt mondják a guggulról, hogy hatását 20 éven át tartja. A guggul nagyon fontos növényi eredetű balzsam  az ájurvédikus gyógyításban.