Termékeink

Az Ashwagandha 5 egészségre gyakorolt hatása

Ashwagandha nevét a szanszkrit „ashwa” és a „gandha” szavak összetételéből kapta, amely jelentése „ló”, ill. „szag”. Ezáltal együttesen szimbolizálja a ló energiáját és vitalitását. Az ájurvédikus szakemberek úgy vélik, hogy az ashwagandha gazdag biológiailag aktív anyagokban, mivel makro- és mikroelemekből, aminosavakból, peptidekből, lipidekből és nukleinsavak bázisaiból áll.

Az ashwagandha, „Withania Somnifera”, az indiai ginzeng egyre népszerűbb nyugaton, és leginkább arról ismert, hogy csökkenti a stresszt, és elősegíti a nyugodtabb elmeállapotot. Egyre több tudományos bizonyíték gyűlt össze erről a gyógynövényről.

Íme ennek az erőteljes adaptogén növénynek az 5 fő egészségre gyakorolt hatása:

1. Stresszcsökkentő hatása van: csökkenti a kortizol, azaz a stresszhormon szintjét

Kimutatták, hogy támogatja a mellékveséket a kortizol szint normalizálásával, amely csökkenti a stresszt és a szorongást. Az aswaganda csökkenti az egyensúlytalan kortizol szint (magas vagy alacsony) negatív hatásait. Ez rendkívül fontos, mivel a folyamatos stressz káros lehet egészségünkre. A mellékvese működése szorosan kapcsolódik a pajzsmirigy működésével, mivel az Ashwagandha támogatja a mellékveséket, közvetett hatással van a pajzsmirigy működésének javítására is. Vizsgálatok bizonyítják, hogy az ashwagandha képes pozitívan befolyásolni a pajzsmirigy működését a pajzsmirigy hormon aktivitásának stimulálásával.

2. Növeli az energia szintet és az állóképességet

Kimutatták, hogy az ashwagandha jelentősen befolyásolja az fizikai teljesítményt azáltal, hogy javítja a szív és a tüdő kapacitását, miközben növeli az energiaszintet. Ez nemcsak a testmozgás szempontjából hasznos, hanem olyan emberek számára is kedvező, akiknek alacsony energiaszintjük van, vagy állandó fáradtsággal küzdenek.

3. Stabilizálja a vércukorszintet

Az Ashwagandharól kimutatták, hogy stabilizálja a vércukorszintet, ill. harmonizálja azt. Segíti az inzulinszekréció fokozását és javítja az izomsejtek inzulinérzékenységét, így rendkívül előnyös a cukorbetegek számára.

4. Harcol a neurodegeneratív betegségek ellen

Az ashwagandha hatóanyagai, amelyeket amanamidoknak neveznek, védő hatást mutattak a B-amiloid által kiváltott plakkok ellen az Alzheimer-kórban. Úgy gondolják, hogy ez az ashwagandha-ban található természetes antioxidánsoknak köszönhető, amelyek a szabad gyököket elszívják a sejtkárosodás megelőzése érdekében. A tanulmányok szintén ígéretes eredményeket mutatnak az ashwagandha Parkinson-kór elleni védőhatásai ellen.

5. Immunerősítő és gyulladáscsökkentő

Kiváló immunerősítő hatást fejt ki. Kimutatták, hogy ösztönzi a gyulladáscsökkentő és betegségekkel küzdő immunsejteket, amelyek segítenek elhárítani a betegségeket. Mivel az ashwagandha erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, nagyon hasznos fájdalomcsillapításra, például ízületi gyulladás esetén. Mivel a gyógynövény gazdag vasban, ez hozzájárul a vörösvértestek számához is.

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2