Tomek Noémi - Coach, mestertréner

Tomek Noémi

PRANAGARDEN - KIEMELT NAGYKÖVET


Az útkeresés, az Igazság utáni kutatás mindig az életem része volt, de sok-sok tapasztalat kellett ahhoz, hogy felismerjem, mi a valódi feladatom.


A 70-es évek végén, győrszemerei óvodásként döntöttem el, hogy tanár leszek. S miközben lépésről lépésre haladtam az álmom valóra váltásának útján, a tudatalattimból megmagyarázhatatlan érzések és emlékek törtek fel.


A pörköltbe is fahéjat kevertem, hastáncosnőnek öltöztem az elsős farsangon, 10 évesen kijelentettem, hogy elmegyek Bhutánba, száriban szerettem volna járni, orrkarikát hordani és a keleti kultúra színpompás világa a legtermészetesebb dolog volt számomra. Nem csoda hát, hogy az egyetemi éveimben a meditáció és a vallásfilozófia a mindennapjaim részévé vált, miközben egy “véletlen” a mikrofon mögé sodort.


19 éves voltam, amikor kezdetét vette egy több évtizedes szerelem. A délszláv háború még tartott, amikor a Dráva Rádió eszéki stúdiójában ismerkedni kezdtem a rádiózással. Innen az első pécsi, helyi rádióba vitt a Sorsom, majd elkezdtem tévézni is, és újságíró lettem. A kötelező feladataim mellett alternatív gyógymódokkal foglalkozó műsort indítottam, és sorra ismertem meg csodás gyógyító módszereket.

2001-ben született meg a fiam, Borisz, akivel tartottam egy kis szünetet, majd magánéleti váltás és költözés jött… újraterveztem az életem. Győrben kezdtem rádiózni, majd csakhamar újabb váltás, újabb város következett, és újabb lehetőségek kopogtattak az ajtómon. Voltam szóvivő, önkormányzati cég igazgatója Százhalombattán, jártam főiskolára, Médiacentrum operatív igazgatójaként dolgoztam Székesfehérváron, rendezvényszervezéssel foglalkoztam.

Szerettem a munkám, de egyre inkább elkezdtem hivatásomnak érezni azt, ami korábban “csak” a tanulásról és az önfejlesztésről szólt. Egyre többet szerettem volna tudni magamról és a világról, és egyre nagyobb vágyat éreztem arra, hogy másoknak segítsek.


2014 sorsfordító év volt számomra. Megismerkedtem a ThetaHealing® technikával, s ma már mester instruktor vagyok. Holisztikusan gondolkodom, éppen ezért folyamatosan képeztem magam és tanultam újabb és újabb módszereket, technikákat. Előbb fototerápiát tanultam (ennek hatására jött létre a Napi Segítő projekt Márfy Gabriella festőművésszel), részt vettem egy indiai mester képzésein, majd tréner, mestertréner és coach lettem.


2015 óta építek közösségeket az online térben, és a fizikai világban egyaránt. Székesfehérváron befogadó térként működik az Örömvilág Tudatosság Központ, amelyben kollégáimmal együtt azokat várjuk, akik fontosnak tartják a szellemi-spirituális fejlődésüket, a tudatosságot, az önismeretet, valamint a test és a lélek harmóniáját.

Ezekről a témákról beszélni is kezdtem ország-világ füle hallatára, a 2019-ben indított Örömvilág podcast csatorna szerdánként jelentkező adásaiban.

Visszatekintve az elmúlt évtizedekre, már világosan látom az utam. Meg kellett tanulnom kommunikálni, előadni, tanítani, szépen beszélni, írni, szervezni, csapatot építeni… És – ha nem is úgy, ahogy egykor elképzeltem-, tanár, információ-átadó lettem. És ez maga a csoda számomra…amit minden egyes napon újra átélhetek!

Hálás vagyok azokért a leckékért, amelyek elvezettek önmagamhoz és megvilágították előttem az utat. Hálás vagyok azért, hogy ilyen csodás feladatokat kaptam erre az életemre. Vagyok, aki vagyok.

A keleti kultúra számomra sokkal természetesebb, mint az európai hagyomány. Az Ayurvédával sosem kellett ismerkednem, mert úgy éreztem, mindig ismertem. Egy vagyok a gyógynövények illatával, a fűszerek zamatával, a teák ízével, a meditáció megnyugtató állapotával. Így a Pranagarden Nagyköveti felkérésére csakis igennel válaszolhattam.

A Pranagarden Nagyköveteként rendszeresen tartok majd élő, online előadásokat a betegségek lelki hátteréről, segítek abban, hogy megérthesd, milyen traumák, eseménnyel húzódhatnak meg a fizikai problémáid mögött, és természetesen támogatást nyújtok abban, hogy fel tudd dolgozni mindazt, ami akadályozza a testi-lelki harmóniád megélését.