Monori Krisztina - Dietetikus

 

Monori Krisztina vagyok, dietetikus. Hiszem, hogy a legjobb szakemberek azok, akik nem a betegségekre, hanem az adott kórállapottal, vagy problémával hozzá forduló emberre annak egész történetével együtt tekintenek!

Hiszek a test-lélek-szellem egységében, melyhez az étrend-mozgás-alvás-légzés-lelki töltődés ötös fogatának harmonizálásán át vezet az út! A nagy ötösön belül az étrend az egyik legelemibb tényező, melynek egyénre szabásában próbálom a hozzám fordulókat segíteni!

Hormonális betegségektől kezdve anyagcsere rendellenességeken-, autoimmun-vagy, emésztőrendszeri problémákon át a teherbeesési nehézségekig bezárólag rendkívül változatos terület az, ahol az étrend és egyéb társuló életmódbeli változtatások segítségével terelgetem az egyén életét jobb irányba!

Fordulj hozzám bizalommal, ha érdekel a betegségmegelőzés, egészséges táplálkozás, vagy ha az alábbi problémák közül bármelyik nehezíti mindennapjaid: 

  • elhízás
  • inzulinrezisztencia, cukorbetegség
  • hormonális betegségek (pajzsmirigy alulműködés stb.)
  • emésztőrendszeri problémák
  • teherbeesési problémák, egészséges babavárás

Annak érdekében, hogy minél széleskörűbb támogatást tudjak nyújtani, folyamatosan képzem magam, amelynek eredményeképp a legkiválóbb hazai és külföldi szakemberektől tanulhattam és tanulok, legfőképp külföldi forrásokból, könyvekből, szakirodalmakból tájékozódom.

17 éves korom óta érdekel az egészséges táplálkozás, így sosem volt kérdés, hogy mi is lesz a szakmám, ami egyben a hivatásom is!

Szakmai utamat tekintve 10 éve szereztem meg dietetikusi oklevelemet a Pécsi Tudományegyetemen. Az elmúlt 10 év alatt a dietetika szinte minden területén kipróbálhattam magam, ami magába foglalja az oktatást, konferenciákon való előadást, klinikai dietetikusi munkát, kis-és nagycsoportos előadások vagy éppen főzőtanfolyamok tartását, illetve egyéni étrendi tanácsadásokat is. Ez utóbbi az, ami a szívemhez legközelebb álló terület. A klinikai dietetikusi munkám mellett ugyanis lassan 5 éve a magánrendelésemen is fogadom az étrendjükön változtatni kívánó klienseket.

Szabadidőmben szenvedélyesen szeretek főzni, ami hobbi, feltöltődés is egyben, mindamellett a közösségi oldalaimon is igyekszem az egészséges fogások elkészítésének fortélyait megismertetni a munkám, illetve az egészséges táplálkozás iránt érdeklődők számára.

Hiszek abban, hogy a dietetikus összekötő kapocs a konyha és a dietetika közt, hiszen a táplálkozástudomány akkor válhat legjobban a hasznunkra, ha annak eredményeit az ebédlőasztalunkon élvezhetjük!

A célom és legnagyobb álmom az, hogy az embereket megtanítsam arra, hogyan válhatnak a saját egészségük menedzserévé!

Hiszen, mi lehet annál nagyobb kincs, mint a saját és családunk egészségének mestereivé válni?

„Ha az étrended nem megfelelő, a gyógyszer nem használ!

Ha az étrended jó, a gyógyszerre nincs szükség!”