Cikkek

Shilajit - Egy gyanta a férfierő és libidó növeléséért

2023.11.07 21:20
Shilajit - Egy gyanta a férfierő és libidó növeléséért

A napi stressz, a folyamatos munkahelyi nyomás, a több fronton való helytállás és megfelelés különösen nagy terhet rak a mai kor férfijára. Ez nem csupán pszichikai értelemben jelenthet problémát, de szervezetünk tűrőképességét is komoly feladat elé állítja. A stressz és szorongás tünetei, az állandósuló fizikai és mentális fáradtság befolyásolhatják például a férfierőt, a szexuális vágyat és a potenciát is. Ezek visszaszerzésére az ayurvédikus orvoslás évszázadok óta ismer és alkalmaz egy természetes és hatásos ellenszert. Erre a komplex problémára az ayurvédikus gyógyászat már évszázadok óta kínál megoldást a shilajit formájában, amely más néven ásványi gyanta vagy mumijo néven is ismert, és mint természetes, hatékony szer, segíthet visszaszerezni az elveszett életerőt.

Évszázadok alatt jött létre

A Shilajit, más néven ásványi gyanta, mumijo, himalájai gyanta, földi balzsam, hegyi gyógybalzsam vagy ayurvédikus gyógynövény-kivonat, egy évezredek óta használt természetes kincs, amely a Himalája mélyéről származik és az ayurvédikus gyógyászatban is fontos szerepet tölt be, köszönhetően gazdag ásványi és gyógynövényi összetételének, emberöltők óta ismert és használt „csodaszer”.

Adaptogénjei új erőt és fiatalságot adnak a túlhajszolt testnek. Azzal együtt, hogy hatóanyagai révén kiváló ellenszere a napi, illetve a krónikus fáradtságnak, megemeli a férfiak tesztoszteron szintjét, elősegítve ezzel a szexuális vágyat és a potenciát. A Shilajit mindezen felül segít a stresszoldásban, jótékonyan hat a vashiányos, vérszegény szervezetre, antioxidánsai révén segíti az immunrendszer zavartalan működését. Gyulladáscsökkentő hatású és jótékonyan hat az agy kognitív funkcióira, ébren tartja a szellemet és segíti a memóriát. Mindet összevetve a shliajitot nekünk, férfiaknak találták ki.

Mit adhat a himalájai gyanta a szervezetednek?

Nagyszerű tápanyagforrás: A shilajit gyantája roppant gazdag különböző ásványi anyagokban, beleértve a fulvosavat, amely a szervezetbe kerülve hordozóként működik, lehetővé téve, hogy ezek a hasznos tápanyagok könnyen felszívódjanak, hasznosuljanak. Ezen kívül kis mennyiségben vitaminokat, aminosavakat és számos egyéb szerves vegyületet is tartalmaz, amelyeket szervezetünk örömmel fogad.

Adaptogén tulajdonságok: A Shilajit gyanta adaptogénnek minősül, azaz segít a szervezetnek megküzdeni a napi stresszel. Emellett hatóanyagai jó hatással vannak az általános vitalitásra, segítik a szervezet ellenállóképességét.

Energiaszint és állóképesség növelése: Sok sportoló visz be Shilajitot kiegészítőként, mivel növeli az energiaszintet, és javítja a fizikai teljesítményt. Kutatások igazolják, hogy növeli az ATP-termelést, azaz a sejten belüli energiatermelődést.

Férfi egészség, potencia: A gyantát az ayurvédikus gyógyászatban a férfiak reproduktív képességének támogatására használják, és valódi afrodiziákumnak tartják. Hatóanyagai megemelik a tesztoszteronszintet, javítják a termékenységet és serkentik a nemi vágyat. Így ez a készítmény  a családalapítás előtt álló férfiak számára nagyszerű segítség lehet.

Kognitív funkciók: A mumijo a kognitív funkciók támogatására is alkalmas, segíthet a tanulásban, a memória és a koncentráció javításában.

Megküzd a gyulladássokkal: Gyulladáscsökkentő tulajdonságait az ayurvédikus orvoslás régóta számon tartja. Nemcsak gyulladásokra, de ízületi fájdalmak enyhítésére is előszeretettel használják.

Kiváló antioxidáns: Az ásványi gyanta antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól.

Az immunrendszer hatásos támogatója: Egyes tanulmányok szerint a shilajit erősíti az immunrendszert, jól reagál az egyes fertőzésekre.

Öregedésgátló hatás: Magas ásványianyag- és antioxidáns-tartalma miatt bőrápoló termékek összetevőjeként is felbukkan, mivel hatóanyagai öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Melyek tehát a Shilajit legfontosabb tulajdonságai?

  • segít leküzdeni a stressz és a szorongás tüneteit
  • növeli a szervezet energiaszintjét, segíti a test, az izmok regenerálódását
  • serkenti a nemi vágyat, megemeli a tesztoszteron szintet, javítja a termékenységet
  • felügyeli a hormonháztartás egyensúlyát
  • erős antioxidánsai révén öregedésgátló hatású
  • kiváló méregtelenítő
  • javítja a koncentrációt, serkenti a memóriát
  • erősíti az immunrendszert
  • beállítja a vércukor- és koleszterinszintet

 

Hogyan hat a szexuális vágyra?

Több energia, fokozott vitalitás: a shilajit hatóanyagai segíthetnek a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez és javíthatják az általános fizikai állóképességet. Ez a megnövekedett vitalitás pozitív hatással lehet a szexuális vágyra és teljesítményre.

Jobb termékenység: bizonyos tanulmányok szerint a gyanta hatóanyagai kedvezően befolyásolják a spermiumok minőségét, illetve számát, felkeltik a nemi vágyat, azaz fokozzák férfiúi termékenységet.

Jótékony antioxidánsok: a mumijo antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, amelyek támogathatják az általános egészséget, a jó közérzetet, mindez közvetve hozzájárulhat a jobb szexuális egészséghez is.

Hogyan támogatja a sportos életmódot?

A sportolók, sportos életmódot élők jó teljesítményéhez az oxigénnel és ásványi anyagokkal dúsított vér elengedhetetlenül fontos. A Shilajit nem csupán ásványi anyagokban rendkívül gazdag, de fulvosavat és huminsavakat is tartalmaz, amelyek jelentős mennyiségű oxigént és egyéb fontos tápanyagot vonzanak magukhoz, eljuttatva őket az izomsejtekhez. Az így dúsított „üzemanyaggal” az izmok jobban teljesítenek, rugalmasabbakká válnak, azaz javul az állóképesség, növekszik az izomtömeg.

Sok sportoló – különösen komoly, folyamatos terhelés mellett - gyakran szenved csont- és ízületi fájdalmaktól. A shilajit gyanta antioxidánsai és hatóanyagainak gyulladáscsökkentő hatása kimutathatóan megakadályozzák és megszüntethetik a csontok és ízületek fájdalmát. Nem véletlen, hogy sok élsportoló rendszeres használója. A mumijo tehát kimondottan sportbarát, mégpedig természetes!

Elmondható tehát, hogy a shilajit gyantája roppant gazdag antioxidánsainak, ásványi anyagainak és nyomelemeinek köszönhetően több fronton is nagyszerű segítség a férfiaknak, neked.

Segít megküzdeni a stresszel, energiával tölt fel és feléleszti a szunnyadó férfierőt, a potenciát. Amellett, hogy jobb lesz a fizikai állóképességed, így növelve a sportos életmód élvezetét, az immunrendszert is ébren tartja. A shilajit gyantájában valóban minden benne van, amire egy mai férfi szervezetének, egészségének csak szüksége lehet.

Elakadtál a gyógynövények világában? Itt vagyunk segítünk! Írj nekünk a tanacsadas@pranagarden.com email címre, ahol diszkréten kezeljük kérdéseid. 

 

 

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2