Cikkek

SHATAVARI – gyógynövény a nők számára

2020.12.01 12:40
SHATAVARI – gyógynövény a nők számára

A shatavari a női szervezet ajurvédikus fiatalítószere. Ez egy évszázadok óta használt spárga-faj.  A shatavari, szó szerinti fordításban „száz férjet birtokló”-t jelent, amely a gyógynövény női reproduktív szervekre gyakorolt erősítő és fiatalító hatására utal.

Az ajurvéda a nők számára a leghasznosabb növénynek tekinti

A shatavari a női szervezet ajurvédikus fiatalítószere. Ez egy évszázadok óta használt spárga-faj. 

A shatavari, szó szerinti fordításban „száz férjet birtokló”-t jelent, amely a gyógynövény női reproduktív szervekre gyakorolt erősítő és fiatalító hatására utal. A shatavari olyan a nőknek, mint az ashwagandha a férfiaknak, habár mindkét növény valamelyest mindkét nemre hat.

Az ajurvéda a nők számára a leghasznosabb növénynek tekinti. Indiában a shatavarit nem csak a fiatal nők fogyasztják, hanem a közép- és idősebb korú nők is.

Ugyanis a shatavari amellett, hogy a reproduktív szerveket támogatja, segít könnyedén és kecsesen áthaladni az élet természetes szakaszain, ideértve a menopauzát is. 

A shatavari az ajurvéda legfontosabb női tonikuma. 

Kitűnő ösztrogénforrás, fiatalító hatású, és teljes körű segítséget nyújt a női hormonális rendszer egyensúlyának.

A legkiválóbb természetes ránctalanító, ami rendkívüli módon táplálja és tisztítja a vért, és a női nemiszerveket termékennyé teszi. Megelőzi az esetleges koraszülést, továbbá megnyújtja a szoptatás idejét.

A shatawari fitoösztrogént, és ösztrogén prekurzort tartalmaz, ami igazán hasznos azon nők számára, akik alacsony természetes ösztrogénszinttel rendelkeznek. 

Bár erről általában kevesebb szó esik, mégis nagyon fontos tudnod róla, hogy a férfiak is bármely életkorban élvezhetik a shatavari hatásait:

- alacsony a spermaszám vagy rendszertelen termelődés esetén, mert növeli a sperma mennyiségét és szabályozza a rendszeres termelődést,

- hűsítő hatású, ezért kiemelten ajánlott pitta típusú emberek számára vagy azoknak, akik szervezetében túlműködik a pitta dosha, azaz a tűz típusú hatóerő. 

alacsony a spermaszám vagy rendszertelen termelődés esetén

MIRE VALÓ A SHATAVARI?

A gyógynövény hasznos része a gyökere. Tápláló tulajdonságai miatt a shatavarit hagyományosan a következők miatt használják:

 • a női reproduktív rendszer erősítése;
 • segíti az anyatejtermelés egészséges szintjének elérését, fokozza a tejkiválasztást és tejtermelést;
 • támogatja a női hormonokat, kiválóan serkenti a női termékenységet;
 • pozitívan hat a férfitermékenységre;
 • nyugtatóan hat az emésztőrendszerre, segíti az anyagcserét
 • támogatja az egészséges energiaszintet és erőt 
 • tüdő és torok problémáknál is alkalmazható, hidratálja a légutakat
 • támogatja az immunrendszert természetes antioxidáns tulajdonságai révén
 • fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító 
 • segít a menstruáció szabályozásában
 • nagyon hasznos a menopauzát kísérő tüneteknél, pl. hőhullámok, éjszakai izzadás, Ingerlékenység, memóriazavarok és szárazság
 • afrodiziákumként hat, így fokozza a szexuális vágyat

SHATAVARI AZ ÁJURVÉDÁBAN: HAGYOMÁNYOS FELHASZNÁLÁS 

SHATAVARI AZ ÁJURVÉDÁBAN: HAGYOMÁNYOS FELHASZNÁLÁS 

A shatavarit az ájurvédában használják a pitta és a vata egyensúlyozására. Nehéz jellege miatt növelheti a kaphát. Keserű és édes íze hűsítő hatást gyakorol az emberi szervezetre és építő, tápláló és élénkítő jellege miatt nagyszerű támogatást nyújt mindenki számára.

Az ájurvédikus orvoslás úgy véli, hogy a shatavari „teljesen biztonságos, hosszú távú használatra, akár terhesség és szoptatás alatt is”. 

A shatavari tulajdonságai együttesen eredményezik fiatalító (rasayana) hatását reproduktív rendszerre (különösen a női reproduktív szervekre), az emésztőrendszerre (különösen pitta típus esetében), és a vérre. 

HOGYAN KELL HASZNÁLNI A SHATAVARIT?

A shatavari megtalálható por, tabletta vagy folyékony kivonat formájában. 

Az ájurvéda előnyben részesíti a gyógynövények por formáját, mert a gyógynövény megkóstolása elindítja az emésztési folyamatot, és jeleket küld a testnek, és így az emberi szervezet beindítja a test saját támogató mechanizmusait

A shatavari tabletták azok számára ideális, akik utazás közben vagy munka közben szeretnék fogyasztani, vagy azok számára, akik nem szeretik a por ízét. A tablettát is beveheted egy pohár meleg tejjel vagy meleg vízzel. 

ELLENJAVALLATOK

A spárgacsalád részét képező shatavarit mindenkinek el kell kerülnie, aki allergiás a spárgára. A shatavari vizelethajtó hatású lehet. Nem szabad más vizelethajtó gyógynövényekkel vagy gyógyszerekkel együtt bevenni.

A shatavari csökkentheti a vércukorszintet. 

Nem szabad más olyan gyógyszerrel vagy gyógynövényekkel együtt bevenni, amelyek csökkentik a vércukorszintet. Ayurvédikus szempontból kerülni kell a shatavarit a túlzott kapha és az áma* torlódások esetén. 

* Az áma fogalma egyedülálló az ájurvédában. A klasszikus szövegekben az ámát úgy írják le, mint számos egészségügyi probléma alapvető okát.

A shatavari csökkentheti a vércukorszintet. 

SHATAVARI TERMÉK

A shatavari tabletta formával amellett, hogy kényelmes és gyors módszer, azt is elkerülheted, hogy a gyógynövény erős, intenzív ízét érezd.

Számos ájurvédikus szakember tapasztalja azt, hogy a kliensei nagyobb valószínűséggel veszik be a gyógynövényeket tabletta formában.

A SHATAVARI FORRÁSA

A shatavari forgalmazó kiválasztásakor számos kérdést kell megfontolni a gyógynövények minőségével, a vállalat értékeivel, a környezetre gyakorolt ​​hatással és a termék árával kapcsolatban.

Vissza tudja vezetni a forgalmazó visszavezetni a gyógynövényeket a begyűjtő helyig?

A gyógynövények a begyűjtő helyről a polcra történő nyomon követhetősége lehetővé teszi a forgalmazó számára, hogy megtudja, hol és hogyan termesztették a gyógynövényeket és mikor szüretelték őket. 

Olyan beszállítókkal dolgozunk, amelyek nyilvántartást vezetnek a gyógynövény útjáról és egészen a tényleges gazdaságig vezetik vissza.

FENNTARTHATÓ GAZDASÁGOKBÓL SZÁRMAZIK

A shatavari növény tövises mászó szőlő, fehér illatos virágokkal és piros bogyókkal; India számos részén bőségesen megtalálható. 

A növénynek a gyökerét használjuk mind táplálékként, mind gyógynövény-étrendkiegészítőként, amely kinézetre egy hosszú, fehér gumó.  

A shatavarit többféle módon gyűjtik be: 

 • magángazdaságokban termesztik és takarítják be, ahol a fenntarthatóság kezelhető,
 • a természetben vadon termő shatavarit takarítják be, ezzel veszélyeztetve a hosszú távú fenntarthatóságot. 

A fenntarthatóság biztosítása érdekében a magántulajdonban lévő gazdaságokban termesztett shatavarit szerezzük be.

Azokból a magángazdaságokból hozzatjuk a shatavarit amelyeket ellenőrzik és amelyekről megbizonyosodtunk, hogy a tisztességes kereskedelem elveit tartják szem előtt. 

Organikusak a gyógynövények?

Termékeink olyan magángazdaságokból származnak, amelyek biztosítják az ökológiai gazdálkodás módszereinek betartását.

A gyógynövényeket nem kezelték peszticidekkel vagy más káros vegyszerekkel. 

A terméket a képre kattintva érheted el:

SHATAVARI – A női hormonrendszer "csodaszere"

SHATAVARI – A női hormonrendszer "csodaszere"

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2