Cikkek

Ösztrogén dominancia ellen – Természetes megoldás a hormonális egyensúly visszaállításához

2023.08.17 20:50
Ösztrogén dominancia ellen – Természetes megoldás a hormonális egyensúly visszaállításához

Az ösztrogén dominanciai a hormonális egyensúly felborulásának jele. Ismerd meg a tüneteit, a kezelési lehetőségeket, hogy újra kirobbanó formában lehess.

Az egészség és jólét elérése összetett, finomhangolt egyensúly keresését jelenti a test és lélek között. Ezen az úton az egyik kulcsfontosságú tényező a hormonális egyensúly megőrzése, amely kihat a test minden aspektusára és a mindennapi életminőségre. Az ösztrogén dominancia jelentős kihívás ezen az úton, amely az ösztrogén és progeszteron hormonok arányának felborulásával jár. Szerencsére a Pranagarden termékei kivételes támogatást kínálnak ebben a komplex egyensúlyteremtésben.

ösztrogén dominancia tünetei

A lélektől a testig: Az ösztrogén dominancia jelei 

Az ösztrogén dominancia olyan állapot, amikor a szervezetben az ösztrogénhormon szintje aránytalanul magas, és az ösztrogének egyensúlyhiányban vannak a másik nemi hormon, a progeszteronhoz képest. Ez a hormonális egyensúlyhiány számos tünetet és problémát okozhat a nők egészségében.

Az elme és test kapcsolata szoros: stressz, érzelmi terhek és a modern élet kihívásai mind hozzájárulhatnak a hormonális egyensúlyunk felborulásához. Testi szinten tapasztalhatunk

 • mellfeszülést, 
 • hangulatváltozásokat, 
 • alvásproblémákat, 
 • fáradtságot, 
 • változókori panaszokat és 
 • menstruációs rendellenességeket is, 

a mélyebb okok mögött viszont lelki gondok lehetnek, amilyen akár az önszeretet hiánya, az érzelmi terhek és az állandó stressz.

A jelei közé tartozhat azonban még 

 • a súlygyarapodás, 
 • a fokozott étvágy, 
 • de olyan bőrproblémák is, mint az akné. 

Tehát ha ilyen tüneteket veszel észre magadon, és mellette még 

 • rendszertelenné is válik a menstruációd, 
 • fájdalmasak a ciklusaid, 
 • gyakran fáj a fejed, 
 • csökken a libidód, 

nagy valószínűséggel ösztrogén dominancia lehet a háttérben.

 

Az ösztrogén dominancia kezelésének első lépései 

A diagnózis felállítása alapos orvosi vizsgálatot és hormonális teszteket igényel. Az orvos értékeli az ösztrogén és progeszteron szintek arányát a vérben, és ezek alapján állapítja meg az esetleges hormonális egyensúlyhiányt. A tünetek és a hormonvizsgálatok együttesen segítenek a diagnózis meghatározásában.

A modern életmód, a stressz és az egészségtelen táplálkozás mellett a környezetszennyezés is hozzájárulhat az ösztrogén dominancia kialakulásához, előfordulása pedig fokozottabb lehet a hormonális változásokkal járó életszakaszokban, mint például a pubertás, a terhesség vagy a változókor idején. (A változókor idején a nők szervezetében például csökken a progeszteron termelődése, ami szintén az ösztrogén dominancia kialakulásához vezethet.)

A változatos tünetek miatt a kezelés komplex megközelítést igényel. Elsődleges fontossággal bír, hogy az életmódbeli tényezőket, mint a táplálkozást és a stresszkezelést, optimalizáljuk. Emellett a természetes hormonális egyensúlyt támogató étrend-kiegészítők és gyógynövények fogyasztása is nagyon hasznos lehet, ahogyan az egészséges testmozgás és a megfelelő alvás is.

 

 Az ösztrogén dominancia kezelése természetes úton

A Pranagarden Womanium egy értékes, természetes megoldás az ösztrogén dominancia kezelésében. Ez a különleges formula gyógynövények és bio gyógygombák hatóanyagait ötvözi, amelyek kifinomult módon támogatják a hormonális rendszer egészségét. A termék alapját az ashwagandha, a bio cordyceps sinensis (Kínai hernyógomba) és a méhpempő alkotja, amelyek hozzájárulhatnak az ösztrogén és progeszteron szintek kiegyensúlyozásához.

 • Az adaptogén ashwagandha segít csökkenteni a stressz negatív hatásait, ami kulcsfontosságú a hormonális egyensúly fenntartásában. 
 • A cordyceps sinensis energizáló hatása mellett támogatja a termékenységet és a vitalitást. 
 • A méhpempő jelenléte pedig jótékony hatással bír a PCOS-ben (policisztás ovárium szindróma) szenvedő nőknél a glükózszint és a nemi hormonok szintjének szabályozásában is. Tudnunk kell, hogy a PCOS gyakori kísérő jelensége az inzulinrezisztencia, ennek következtében pedig a magas vérglükózszint, amelyet fontos szabályoznunk. Ebben nyújt hathatós segítséget a termékben található méhpempő.

 ösztrogén dominancia kezelése

Szimbiózis a Természetből – A gyógynövények ereje

A Pranagarden termékei a természet és tudomány szimbiózisának eredményei. A gyártási folyamataink a bio technológia és hagyományos gyógynövényismeret kereszteződésében gyökereznek, és ez a kifinomult megközelítés garantálja a hatóanyagok magas minőségét és a hatékonyságát. A Pranagardennél azonban nemcsak a tünetek enyhítése a célunk, maximális támogatást igyekszünk kínálni testünk és lelkünk egészségének komplett visszaállítására.

Az ösztrogén dominancia kezelése sem korlátozódhat csupán a tünetek enyhítésére, hanem átfogó, természetes megoldásra van szükség. A Pranagarden termékei ebben segítenek. A Womanium ugyanis nem csupán a testet, hanem a lelket is támogatja, hiszen az egyensúly mindkét területen megjelenik. 

Az ösztrogén dominancia kihívása lehetőség arra, hogy mélyebben megértsük testünk és lelkünk harmóniáját, a Pranagarden Womanium pedig ebben a folyamatban lehet útmutatónk, segítőnk a természet és annak gyógyító erejének felhasználásával. 

További hasonló segítő tartalmakat ITT találsz, és kövess bennünket a Facebook-, illetve az Instagram-oldalunkon is, hogy mindig értesülj friss híreinkről.

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2