Cikkek

Mi is az az Ashwagandha?

2021.01.06 08:45
Mi is az az Ashwagandha?

Az Ayurvéda a holisztikus gyógyítás és életfilozófia ősi indiai tudománya. Nemcsak orvostudomány, hanem egy szemlélet a világról, teljes életfilozófia, mely részletes útmutatást ad arról,hogy milyen étrend, tevékenységek, viselkedés, és életmód van kedvező, illetve nem túl kedvező hatással ránk. Az Ayurvéda a Védák tudományának része.

1. Rész: Ashwagandha - Withania somnifera 

Vannak gyógynövények, melyekben különös erő rejlik, ilyen a fent említett Ashwagandha is. Ezt az erőt még úgy is képesek megtartani, hogy semmilyen más tényező nem támogatja erejüket.

A gyökerek a többi növényrészhez képest általában tovább képesek megőrizni erejüket. A sorrendben a kérgek, és gyümölcsök,majd a levelek,és a virágok követik őket.

Az Ashwagandha az ayurvédikus orvoslásban előszeretettel használt gyógynövény.

Ez talán az idegrendszerre gyakorolt kedvező hatása miatt lehetséges. Számos más jótékony hatással is rendelkezik, így az általános étrend nagyszerű kiegészítőjeként lehet használni. 

Mivel az Ashwagandha egy természetes adaptogén, ezért képes elősegíteni a relaxációt, és csökkenteni a stresszt.

A krónikus stressz visszafordíthatatlan károkat tud okozni a szervezet sejtjeiben. 

Ez az adaptogén tulajdonság viszont védi az idegrendszert, fokozza a szorongással és a stresszel szembeni ellenálló képességünket, valamint csökkenti ezek degeneratív hatásait. A fentiekből pedig az következik, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. 

Erőteljes antioxidánsként is ismert, melynek köszönhetően megelőzhető vele a korai sejtpusztulás, a mutáció, illetve az oxidatív stressz. 

Az Ashwagandha legalább olyan jól (vagy mondhatni kategóriákkal jobban) teljesített a tanulmányok során, mint a szorongás elleni gyógyszerek.

Számos kutatás és vizsgálat megállapította, hogy a résztvevők javuló jólétről, pihentetőbb alvásról és kisebb stressz szintről számoltak be. 

Jelentősen csökkent a szervezetükben a kortizol szint.

Mit tud még az Ashwagandha?

A már említett nyugtató hatásai mellett,

az Ashwagandha számos más pozitív hatással is rendelkezik a szervezetre nézve. A legfontosabb ezek közül talán az immunerősítő hatás

Az Ashwagandát fogyasztók körében a T - sejtek,valamint a természetes ölősejtek száma növekedésnek indult. E két sejtnek kiemelkedő szerep jut a betegségek elleni küzdelemben, így a rákos és mutálódott sejtek elleni harcban is.


Összefoglalva tehát, az Ashwagandha nem csak az immunrendszer felturbózásában kitűnő, hanem akár egy komoly daganatellenes szer is lehetEgyes tanulmányok arra is rávilágítottak, hogy ez a gyógynövény képes meggátolni bizonyos típusú daganatok növekedését.

Az eddigi eredmények azt mutatják,hogy a reprodukált emlő-, tüdő, - és vastagbélrák daganatos sejtjeinek növekedését lassította vagy teljesen megállította. További sikeres vizsgálatok megállapították,hogy alkalmazható agyműködéssel kapcsolatos betegségekre is,mint például az Alzheimer - kór.

Ennek elsődleges oka, hogy az Ashwagandha képes elősegíteni az idegsejtek növekedését

További felhasználása: Gyengélkedés, ízületi gyulladás, leépítő betegségek, impotencia, éjszakai magömlés, fehérfolyás, álmatlanság, szorongás ellen, idősebeknek általános erősítőként, lábadozások idejére, kitűnően csökkenti a vata dósát.


Az egyik legjobb fiatalító hatású gyógynövény, főként vata egyének számáraMindenféle gyengeségi állapotokban használható, gyermek és időskorban is. Szattvikus minőségű, az elmére gyakorolt hatása igen hatékony, táplálja és élénkíti azt. 

Regenerálja a hormonrendszert, elősegíti a szövetek gyógyulását. Külsőként sebgyógyítóként is használható!


Felhasznált rész: Gyökér
Íz: Keserű, fanyar, édes
Energia/hatás: Hevítő
Szövetek: Izom,zsír,csont, ideg és reproduktív szövet
Szervrendszerek: Reproduktív rendszer, idegrendszer, légzőrendszer
Hatások: Erősítő, fiatalító, afrodiziákum, idegerősítő, nyugtató
Ellenjavallat: magas ama, súlyos pangásos kórképek

 

A fenti bejegyzésben szereplő valamennyi információ, leírás tájékoztató
jellegű nem helyettesítik a megfelelő képzettségű szakemberrel történő
konzultációt, kezelést!


Gyécsek Linda (www.lindagyecsek.com)

olcsobbat.hu simplepay_hu_v2