Dr. Kotroczó Anikó

Dr. Kotroczó Anikó vagyok, avatott nevemen Maa Sarasvati Devi.


A képzéseim főbb állomásai: 2005-ben egészségfejlesztő terapeutaként diplomáztam, majd 2012-ben vaisnava jógamester szakon végeztem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán. 2014-ben a walesi University of Newport egyetemén Social services management szakon szereztem MA diplomámat. 
A több, mint 23 éves ájurvéda és jóga tanulmányaim egyik legfontosabb állomása az volt, hogy 2016-ban Indiában megszereztem az alternatív gyógyászat doktora címet.  Ezen belül ájurvéda és jógaterápia szakon tanultam és jelenleg is ezzel foglalkozom. Számomra az ájurvéda és a jóga a mindennapjaim része, vallom a filozófiáját és alapelveit is, hiszen saját magamon is tapasztalom az áldásos hatását. Igyekszem úgy élni az életemet, hogy figyelek a belső hangra. Ez megadja számomra az irányt. 
Azt gondolom, az egészségmegőrzés akkor kezdődik, amikor megértjük azt az alapelvet, hogy saját magunk vagyunk felelősek az egészségünkért. Sőt, a betegségekre és a gyógyulásra ugyanez érvényes. Addig nehezen tudunk meggyógyulni egy betegségből, amíg semmit nem változtatunk a gondolkodásunkon, a hozzáállásunkon, az életmódunkon, a szokásainkon. Az ájurvéda azért csodálatos, mert komplex megoldást nyújt már a kezdetektől fogva. Utat mutat abban hogyan építsük fel a napirendünket, mire figyeljünk évszakváltáskor, mi a számunkra egyénileg megfelelő étkezés, milyen gyógynövényeket és kiegészítéseket érdemes használni…és így tovább…Egy 5000 éves ájurvédikus mondás tökéletesen rávilágít arra, hogy mennyire sokat jelent az, hogy milyen a táplálkozásunk (mit eszünk, mit-mivel párosítunk, mikor eszünk, mennyit eszünk…). Ez a mondás így hangzik: Ha jól étkezel, nem kell orvosra költened. Ha nem jól étkezel, már felesleges orvosra költened. 

Az ájurvédában az egészség három alappillérének az áhárát (megfelelő táplálkozás), a vihárát (megfelelő napirend) és az ausadhít (gyógyító terápiák, gyógynövények alkalmazása) tartják. A tanácsadás alkalmával pont ezért nagy hangsúlyt helyezek a  helyes táplálkozás beállítására, a megfelelő személyre szabott életmód kialakítására és a tiszta gyógynövények megfelelő alkalmazására. A következő témák esetén fordulhatsz hozzám bizalommal: 
  • emésztőrendszeri betegségek 
  • nőgyógyászati betegségek (menstruációs problémák, meddőség, ciszta, mióma, endometriózis…stb.) 
  • idegrendszeri problémák (pánikbetegség, depresszió, szorongás…stb.)
  • mozgásszervi betegségek
  • bőrbetegségek
  • hormonális betegségek

Illetve akkor is örömmel állok rendelkezésedre, ha életmódváltásban vagy és iránymutatásra lenne szükséged. 
Észrevétel  esetén forduljon hozzám bizalommal.

Tanácsra van szükséged a gyógynövényekkel, táplálkozással kapcsolatban?

A Pranagardennél elsődleges célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető legtöbb segítséget nyújtsuk minden téren. Szívügyünk minden vásárlónk testi és lelki egészsége. Kellő elhivatottsággal és szakértelemmel rendelkezve törekszünk arra, hogy megfelelő tanácsokkal lássunk el benneteket ahhoz, hogy kialakíthassatok egy olyan egészséges életmódot, mely hosszú távon segít visszatalálni a természetes egyensúlyhoz. 

Név:
Email cím:
Telefonszám
Mikor hívhatjuk ?
Miben segíthettünk:
Ide tudsz feltölteni képet:
Egyéb információ:

A fentiek elküldésével elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.